MaST Cibinium

MaST Cibinium Team © 2018

Inregistrare Autentificare

MaSTCibinium.ro este o platformă de informare şi comunicare realizată în anul 2012 de Atelierul 1 de Inovare şi Creativitate al Colegiului Tehnic "Cibinium" Sibiu, în cadrul competiţiei "Şcoala MaST - TOP", componentă a Proiectului POSDRU / 85 / 1.1 / S / 58914 - "MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii".

Postat in Data: 27-11-2014 la Ora: 06:55:35

Efectele alcoolului asupra creieruluiDin punct de vedere psihic, dependentul de alcool manifestă o răceală emoţională, o alterare treptată a sentimentelor, indispoziţii frecvente şi schimbări bruşte a opiniilor. Mai pot să apară:

- nelinişte interioară, agresivitate, iritabilitate;

- tulburări de somn, coşmaruri;

- lacune de memorie (nu-şi mai aduce aminte ce a făcut în urmă cu două ore sau două zile);

- depresie, frică, complexe de inferioritate ascunse uneori în spatele unei faţade de grandomanie;

- lipsa de voinţă, promite dar nu-ţi ţine promisiunea;

- izolarea şi reducerea sferelor de interes;

- lipsa de igienă, decădere fizică şi psihică.

Alcoolul devine periculos când se consumă frecvent și în cantități mari, provocând intoxicația numită alcoolism. Această situație se manifestă prin starea de ebrietate (beție), când alcoolul slăbește reflexele, memoria, atenția și gândirea băutorului. Din acestă cauză, conducatorii auto care au consumat alcool devin periculoși deoarece reflexele lor sunt mai încete, iar câmpul vizual redus. De aceea, persoanele implicate în accidente rutiere sunt supuse unui test obligatoriu de măsurare a cantității de alcool din sânge (alcoolemie), știind că în mod normal sângele conține 0.1 - 0.3g la mie alcool

Dupa 12 ore de la ingestie, în organism nu mai rămâne decât aproximativ 30% din cantitatea de alcool, iar la 24 de ore este eliminat în totalitate.

 

BIBLIOGRAFIE: ”EDITION ATLAS – CORPUL OMENESC”

                                ”READER´S DIGEST – ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ”


Realizat de: Cazacu Tudor
Scoala: Colegiul Tehnic Cibinium
Clasa: a-?-a ?
Prof. Coordonator: Nume Profesor