MaST Cibinium

MaST Cibinium Team © 2018

Inregistrare Autentificare

MaSTCibinium.ro este o platformă de informare şi comunicare realizată în anul 2012 de Atelierul 1 de Inovare şi Creativitate al Colegiului Tehnic "Cibinium" Sibiu, în cadrul competiţiei "Şcoala MaST - TOP", componentă a Proiectului POSDRU / 85 / 1.1 / S / 58914 - "MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii".

Postat in Data: 27-11-2014 la Ora: 07:29:51

Totul despre tenTipurile de ten se delimitează după conținutul pielii in grăsimi,apa și după  starea fiziologică, distingîndu-se astfel 3 tipuri de ten cu caracteristici diferite. In funcție de conținutul lui in grăsime, tenul poate fi gras, uscat sau normal.Următorul pas in identificarea tipului de ten, se refera la continuțul acestuia in apa, rezultînd astfel tenul deshidratat, cel hiperhidratat si tenul normal hidratat.

 Pentru a detalia mai mult tipul nostru de ten, îl putem incadra deasemenea in una dintre următoarele categorii, raportându-ne la starea fiziologică și anume: ten pletoric, ten casectic, ten ridat si ten imbatranit precoce.

Destulă teorie, suficienți termeni dermato-cosmetici.

Iată care sunt cele 5 mari categorii de tipuri de ten si caracteristicile fiecăruia dintre ele:

Tenul normal (eudermic)

   a). pori foarte puțin vizibili

   b). piele suplă, moale, catifelată

   c). secreția de apă si grăsime este perfect echilibrată

Tenul gras

   a). aspect lucios (datorită excesului de sebum)

   b). pori mari, dilatați

   c).comedoane (puncte negre) mai ales in zona T (frunte, nas, bărbie)

   d). predispoziție sau chiar prezența acneei

Tenul uscat

    a).Piele fragilă cu elasticitate redusă

    b).Se irită destul de repede

    c).Se imparte in două categorii: ten uscat alipic (provocat de lipsa sebumului) sau ten deshidratat (lipsit de secreția glandelor sudoripare)

Tenul mixt ( zone grase + zone uscate )

    a).piele deshidratată, uscată in zona obrajilor

    b).exces de sebum (piele grasă) in zona T (frunte, nas, bărbie)

  Caracteristicile fiecărui tip de ten enumerate mai sus ar trebui să te ajute să-ți clasifici tipul de ten. Acum putem alege măștile, cremele și tratamentele adecvate tipului tău de ten.

Dacă încă nu te-ai lămurit cum stă treaba și nu reușești să-ți cataloghezi tenul, ți-am pregătit 2 teste care, sper eu, te vor scăpa de dubii.

TESTUL 1 : Aplică pe obraz un șervețel și ține-l apăsat timp de câteva secunde. Privește-l apoi la lumină: Dacă apar pete de grăsime, este un indiciu că tenul tău este gras, petele respective indicând urme de sebum.

TESTUL 2 : Cu partea neascuțită unui creion (cu capătul lui și in niciun caz cu vârful!) traseaza o linie imaginara pe pielea fetei, prin apasare usoara. Daca la apasare ramane o mica adancitura, atunci tenul tau este uscat. Daca pielea se inroseste pe traseul urmat de creion, tenul este sensibil iar daca pielea se inroseste deasupra liniei trasate iar in urma ei (exact prin locul prin care ai trecut cu creionul) pielea devine alba, atunci tenul tau este gras.

        Si daca tot ai aflat care este tipul tau de ten, acum este timpul sa il tratezi, in sfarsit, corespunzator. Pentru ca, asa cum am mai spus, atunci cand tenul tau este fericit, iar tu radiezi de frumusete .


Realizat de: Cazacu Tudor
Scoala: Colegiul Tehnic Cibinium
Clasa: a-?-a ?
Prof. Coordonator: Nume Profesor