MaST Cibinium

MaST Cibinium Team © 2018

Inregistrare Autentificare

MaSTCibinium.ro este o platformă de informare şi comunicare realizată în anul 2012 de Atelierul 1 de Inovare şi Creativitate al Colegiului Tehnic "Cibinium" Sibiu, în cadrul competiţiei "Şcoala MaST - TOP", componentă a Proiectului POSDRU / 85 / 1.1 / S / 58914 - "MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii".

Postat in Data: 03-12-2014 la Ora: 04:26:09

Tendinţe în modă, pentru toamnă-iarnă  1. Diversitatea printurilor. Motivele sunt atât de variate, de la cele geometrice la animal print, de la motive etnice la motive florale, surprinzător de populare pentru un sezon rece. Nu lipsesc nici motivele abstracte, cele inspirate de natură, desene animate sau text.

       2. Piese vestimentare supradimensionate. Siluetele de toate tipurile se vor bucura de volum în acest sezon. Fie că vorbim de paltoane supradimensionate sau pulovere XXL, în motive etnice, pe gât, hainele largi domină acest sezon.

       3. Tricotaje în tendinţe. De la siluete îmbrăcate complet în tricotaje, la rochia tricotată purtată peste pantaloni şi puloverul tricotat supradimensionat, hainele călduroase sunt la modă în acest sezon. Opţiunile de ţinute pe care le puteţi compune cu tricotaje sunt nelimitate.

       4. Se poartă piele şi blană. Dacă blana este caracteristică fiecărui sezon rece, pielea a revenit puternic în tendinţe. Fustele din piele neagră ocupă un loc important în garderoba de toamnă-iarnă 2014-2015, oferind un look feminin şi elegant. Blana a fost reinterpretată în culori puternice şi printuri îndrăzneţe, uneori folosită integral pentru a realiza o haină de iarnă, alteori ca accent, pentru guler, mâneci sau căciuli.

           5. Must-have.

·         PALTONUL LUNG. A revenit în sezonul toamnă-iarnă 2014/2015.

·         COJOCUL. O apariţie mult aşteptată  pentru sezonul rece, cojocul de damă se întoarce în tendinţe odată cu popularitatea blănii de oaie.

·         HAINA / GEACA MATLASATĂ.  Şi ea se întoarce puternic în tendinţele acestui sezon.

 

·         PONCHO.  Cu puternice motive populare, poncho-ul a fost piesa de rezistenţă din mai multe colecţii.

  

       6. Feminitate la superlativ.  Materiale delicate, dantelă, voal, materiale transparente, pene de struţ, sclipiciul dar şi culorile luxoase precum smarald şi mov sunt folosite pentru designul rochiilor de seară. Dacă tot vorbim de noutăţi, rochiile din catifea s-au remarcat pe podiumurile de modă.

Bibliografie:

http://fucsia.ro/tendinte-moda-femei-toamna-iarna-20142015-imbracaminte-in-noului

http://www.imaginea.info/tedinte-in-moda-toamna-iarna-2014-2015/


Realizat de: Calborean Andreea
Scoala: Colegiul Tehnic Cibinium
Clasa: a-XI-a B
Prof. Coordonator: Baltes Aurelia